Λαδοτύρι Μυτιλήνης


Μεσαίας σκληρότητας, ελαφρά μαστιχωτό, με μεστή και βουτυράτη γεύση με νότες ξηρών καρπών και διακριτική την επίδραση του ελαιολάδου(στην εκδοχή που βρίσκεται μέσα σε ελαιόλαδο)

Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα και σπανιότερα με μικρή πρόσμιξη γίδινου (επιτρέπεται μέχρι 30%). Το έβαζαν για συντήρηση στο ελαιόλαδο (παλιότερα μέσα στα μυτιληνιά "σφδέλια") και η διαδικασία αυτή διατηρήθηκε γιατί δίνει ξεχωριστή γεύση στο τυρί. Τώρα δεν διατηρείται απαραίτητα σε ελαιόλαδο. Μπορεί να έχει περίβλημα παραφίνης ή να είναι και σκέτο. Η Γαλακτοκομική Λέσβου το διαθέτει σε όλους τους τύπους. Τρώγεται σαν επιτραπέζιο και τριμμένο σε ζυμαρικά.

Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε